Jak se chovat bezpečně na síti, ukáže akce Rozhodni se sám

[26.8.2019] Srdečně všechny zveme 30. 8. 2019 na akci Rozhodni se sám, kterou pořádá Centrum primární prevence Spektrum.

Každý rok se na konci prázdnin koná v parku na Farských humnech preventivní a sportovní akce Rozhodni se sám. Letos proběhne v pátek 30. srpna 2019 od 10 do 17 hodin. Akci pořádá Centrum primární prevence Spektrum, které je zřizované Kolpingovým dílem České republiky. Téma letošního, již dvanáctého ročníku, je Naše děti v on-line světě. Patronkou bude herečka a muzikantka Erika Stárková.

Letošní ročník akce Rozhodni se sám, přinese veřejnosti také bohatý doprovodný program – lezeckou stěnu, skákací hrad, projížďky na lodičkách po řece Sázavě, tvorba megabublin a výroba originálních placek, ukázka výpalu keramiky a bude možné si i odpočnout v kavárně s herními prvky pro nejmenší. Novinkou letošní akce je stopovačka s QR kódy, kterou připravila kolegyně Anna Novotná z Kontaktního a poradenského centra Spektrum, kdy soutěžící budou obcházet jednotlivá stanoviště služeb, kde se budou nacházet QR kódy s otázkami na téma PC her. Po jejich splnění pro ně budou připraveny odměny. Souběžně s celou akcí budou probíhat tři vstupy pana Petra Šmída, který je expertem na vzdělávání v oblasti kyberkrimunality, který si připravil seminář na téma virtuální svět našich dětí. Ty budou probíhat v budově vodních skautů, hned vedle parku Farská humna v čase 11:00, 13:00 a 15:00 hodin. Pozvánka a orientační mapa akce.
Další informace o projektu naleznete na www.rss.kolping.cz.

Rozhovor s preventistkou Alenou Velechovskou v Českém rozhlase Vysočina, byla hostem moderátorky Dáši Kubíkové v pořadu Dobré dopoledne.