Naše děti v ON-LINE světě

[11. 7. 2019] Přípravy již 12. ročníku akce Rozhodni se sám jsou v plném proudu.

Akce „Rozhodni se sám“ je preventivní, volně přístupná akce pro děti, mládež i celé rodiny. Koná se každoročně na konci prázdnin v areálu Farská humna ve Žďáře nad Sázavou. Letos se na vás všechny těšíme 30. srpna od 10:00 do 17:00 hodin. Patronkou bude herečka a muzikantka Erika Stárková.

Souběžně s celou akcí budou probíhat tři vstupy pana Petra Šmída, který je expertem na vzdělávání v oblasti kyberkrimunality, který si připravil seminář na téma virtuální svět našich dětí. Ty budou probíhat v budově vodních skautů, hned vedle parku Farská humna v čase 11:00, 13:00 a 15:00.

Rodič má na dítě předškolního a školního věku zásadní vliv, ovlivňuje jeho názory, postoje, chování. Počítačové hry denně hraje podle Národního monitorovacího střediska pro drogy a závislosti až třetina dětí a 85 procent každý den surfuje na internetu. Často u PC stráví přes čtyři hodiny denně. I poloviční čas je už přitom rizikový. Počítačové hry jsou podle adiktologů velmi rizikové pro vznik závislosti. Ta se týká pěti až deseti procent dětí starších jedenácti let. Svět online počítačových her  se staly nedílnou součástí života našich dětí, stejně jako chráníme dítě před nástrahami reálného světa, měli bychom ho chránit také před riziky světa virtuálního. Prevence by vždy měla začínat doma, měla být hlavně nenásilná, přirozená, přiměřená, pozvolná, aktuální a pravidelná. Účast na všech aktivitách je pro návštěvníky zdarma.

Více informací naleznete na plakátu.