Úspěšná Sbírka potravin ve Žďáru nad Sázavou

[21. 5. 2019] Pracovníci KPC Spektrum se zapojili do celostátní Sbírky potravin. Se dvěma dobrovolnicemi zajišťovali sbírku v Hypermarketu Albert na Strojírenské ulici ve Žďáru nad Sázavou.

Sbírka potravin probíhala v sobotu 18. května. V tento den bylo možné darovat potraviny a drogerii celkem ve třech žďárských potravinových řetězcích. V Hypermarketu Albert se podařilo vybrat celkem 854 kilogramů potravin, což představuje 1.537 porcí jídla. „Děkujeme všem, kteří se do Sbírky potravin zapojili! Byli jsme mile překvapeni štědrostí nakupujících. Věříme, že jim darování potravin udělalo radost a mohli vyjádřit solidaritu s  lidmi, kterým nezbývá dostatek prostředků na základní potraviny a ocitli se tak v nouzi,“ říká Jana Pešková, pracovnice KPC Spektrum. „Zároveň chceme poděkovat personálu Hypermarketu Albert za vstřícnost, zajištění zázemí a ochotu. I díky nim se Sbírka potravin nesla v příjemné atmosféře,“ uzavírá Jana Pešková.

V rámci celé Sbírky potravin se podařilo vybrat celkem 212 tun potravin a 23 tun drogistického zboží. Pomoc je zaměřena zejména na seniory, matky samoživitelky, pěstounské rodiny, děti z dětských domovů, hendikepované či lidi bez domova a v nouzi a pokrývá celou Českou republiku.

Sbírka potravin se od letošního roku bude konat dvakrát ročně (jaro a podzim). Organizuje ji Česká federace potravinových bank, Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR spolu s klíčovými obchodními řetězci působícími na českém trhu, Asociací společenské odpovědnosti a partnery z neziskového sektory.

Více informací naleznete zde: