Pracovníci Kolpingova díla usednou v květnu do sedel

[04.05.2016] Pracovníci Kolpingova díla se zapojili v měsíci květnu do akce "Do práce na kole".

Na základě výzvy města Žďár nad Sázavou se pracovníci Kolpingova díla rozhodli zapojit do aktivity na podporu nemotorové dopravy Do práce na kole. Jedná se o celorepublikovou aktivitu spolku Auto*mat. V tomto šestém ročníku je novinkou možnost zapojit se i tehdy, když člověk využívá k dopravě do práce chůzi, běh,  koloběžku nebo i jiný šetrný způsob dopravy. Motto letošního ročníku zní „Je tisíc důvodů proč jezdit na kole“. Akce začíná již 1.května a potrvá celý tento měsíc.

Každý z 5 členného týmu Kolpingova díla má trochu jiný důvod zapojit se do této aktivity. V každém případě se však všichni již svým přihlášením zapojí do oficiálních i interních soutěžních kategorií. Oficiálně se závodí v pravidelnosti a výkonnosti. „Neoficiální kategorie jsme zvolili spíše nevýkonnostně. Proběhne tak soutěž o největšího bahňáka, kde mají jistě výhodu přespolní. Těšíme se na příspěvky do kategorie o nejzajímavější zážitek. A volba o nejsympatičtější závodnici a závodníka bude určitě také velmi napínavá,“ uvedl koordinátor soutěže v Kolpingově díle Mgr. Josef Soukal.

Soutěž trvá po celý měsíc květen a má poměrně precizně stanovená pravidla. Každý den se do webového rozhraní vkládá ujetá trasa. Je možnost používat i aplikaci pro pohyb ve městě. „Věříme, že zapojení organizace bude nejen drobným ekologickým příspěvkem ale i větší motivací k většímu pohybu zapojených pracovníků. A v neposlední řadě to bude určitě pro všechny i zpestření již tak zajímavé práce.“, dodává Soukal.

Registrace je prodloužena až do 8. května. Do závodu se může přihlásit jednotlivec nebo 2-5 členný tým. Za startovné obdrží účastník stylové tričko s obrázkem akce. Pro účastníky jsou navíc nachystány ve Žďáře nad Sázavou a okolí zajímavé akce a slevy. Veškeré informace jsou na webových stránkách www.dopracenakole.cz.