Bezplatné testování na HIV infekci pro všechny

[18. 11. 2015] Ve Spektru bude opět možné nechat se bezplatně otestovat na HIV a žloutenky typu B a C.

Kontaktní a poradenské centrum Spektrum se i letošní rok připojuje ke kampani Evropský testovací týden, probíhající v mnoha státech Evropy. Cílem je zpřístupnit bezplatné testování na HIV infekci a letos nově, také na žloutenky typu B a C. Včasné odhalení nemoci umožňuje podstoupit léčbu, která dokáže zajistit kvalitní život. Evropský testovací týden nabízí ideální příležitost, jak odhalit počátky HIV infekce. Čím dříve je infekce odhalena, tím účinněji odpovídá tělo pacienta na léčbu a předchází se nežádoucím komplikacím.

Akce je určena široké veřejnosti. Nechat otestovat se může každý, kdo byl v minulosti vystaven riziku infekce HIV – zejména prostřednictvím nechráněného pohlavního styku. Častější testování by pak měli využívat především lidé ze skupin ohroženějších HIV infekcí a žloutenkami, tedy muži mající sex s muži, osoby poskytující sexuální služby za úplatu a injekční uživatelé drog.

Jde již o třetí ročník celoevropské kampaně. Akce budou probíhat od pátku 20. do pátku 27. listopadu 2015 a budou tak předcházet 1. prosinci, kdy si připomínáme Světový den boje proti AIDS. Zastřešující organizací kampaně v České republice je Státní zdravotní ústav.

Kontaktní a poradenské centrum Spektrum nabízí testování v těchto časech:

23.11.2015       Pondělí  Havlíčkův Brod                          17:00 – 20:00

24.11.2015       Úterý      Žďár nad Sázavou                      8:00 – 12:00

26.11.2015       Čtvrtek   Žďár nad Sázavou                    13:00 – 19:00

Testování je bezplatné a bez nutnosti poskytnutí osobních údajů.

Bude prováděno přímo v Kontaktním a poradenském centru (Žižkova 16, Žďár nad Sázavou). V Havlíčkově Brodě pak na základě telefonické domluvy (777 816 722).

Více informací naleznete:

Leták ke stažení zde (.pdf)