Projekce s diskuzí o filmu Katka

[17.5.2012] Ve středu 16. 5. 2012 se promítal v Kulturním domě v Bystřici nad Pernštejnem časosběrný snímek KATKA známé české dokumentaristky Heleny Třeštíkové.

   Celá akce se uskutečnila na základě požadavku učitelů základních škol v Bystřici nad Pernštejnem, kdy je s tímto záměrem oslovilo Spektrum - centrum primární prevence a drogových služeb ze Žďáru nad Sázavou a Nadosah – centrum prevence z Bystřice nad Pernštejnem. Film zhlédlo na 300 žáků základních škol z Bystřici nad Pernštejnem a Jimramova společně se svými učiteli a měli možnost po skončení promítání diskutovat o tématu s vedoucím Spektra Mgr. Josefem Soukalem a vedoucím terapeutické komunity Sejřek Bc. Janem Sobotkou.
   Spektrum působí v oblasti drogové problematiky na žďársku již 16 roků, terapeutická komunita Sejřek oslaví letos 13 let své činnosti. Zřizovatelem těchto zařízení je Kolpingovo dílo ČR o. s., které má sídlo na náměstí Republiky ve Žďáře nad Sázavou.

   Žáci diskutovali s přítomnými hosty o návykových látkách, ptali se na osudy hlavní postavy filmu, na její dceru, zajímali se o činnost a služby obou zařízení.

   Atmosféru Vám blíže přiblíží fotografie z akce.