Kdo jsme

Centrum primární prevence se zabývá problematikou primární prevence rizikového chování u dětí a mládeže v okresech Žďár nad Sázavou  a Havlíčkův Brod – to se tedy dá přeložit tak, že jsme tým lidí, kteří chodí na základní a střední školy, vstupujeme do tříd, kde potkáváme vás - děti, mladistvé a mnohdy už téměř dospělé osobnosti.


Bavíme se s vámi na různá témata, například:
drogy, násilí, sex, šikana, partnerské vztahy, přátelství, zákony, práva a povinnosti, bezpečí, komunikace s dospělými i kamarády,  chování k sobě navzájem nebo třeba k opačnému pohlaví
    
V podstatě nám jde o to, že se nás můžete zeptat na cokoli, bavit se můžeme otevřeně a o všem. Chceme tím docílit toho, aby jste byli spokojení, dobře se rozhodovali v situacích, kdy jde o hodně, nebo když řešíte nějaký problém a také aby jste si věřili, každý z vás je osobnost, která si zaslouží pozornost.

Během roku se setkáváme s každou třídou na dvou setkáních. Při prvním setkání jde hlavně o to, abychom se společně seznámili a povídali se o tématech která vás zajímají a představili činnost Spektra – centra primární prevence a drogových služeb. Druhé setkání navazuje na první, tady se můžeme přesně zaměřit na to co vás zajímá, o čem se chcete bavit. Obě setkání probíhají v přátelské, uvolněné atmosféře.

Našich programů je osm, mají základní témata, která se rozvíjí hlavně podle toho o čem se během nich chcete pobavit, co vás zajímá:

Seznam programů naleznete zde: